Verlengde leertijd
Alle kinderen in Poelenburg en Peldersveld verdienen een goede toekomst
Extra lessen voor kinderen op alle basisscholen in de wijken
Een goede toekomst voor alle kinderen in Poelenburg en Peldersveld. Dat willen we graag. Daarom geven we op alle basisscholen in deze wijken extra lessen. Dit doen we vanaf 1 januari 2020. De kinderen in Poelenburg en Peldersveld krijgen zo dezelfde kansen als andere kinderen in Zaanstad. Kansen om later naar de middelbare school te gaan die het best bij hen past. En om de basisschool met succes af te maken. Alle leerlingen krijgen 2,5 uur extra les per week.
Wat leren de kinderen?
De extra lessen zijn heel verschillend. Ze gaan over interessante dingen. Een paar voorbeelden:
· Toneellessen
· Muzieklessen
· creatieve lessen
· technieklessen
· lessen in mediawijsheid
· essen over de maatschappij en historie
· lessen over discussiëren met elkaar
Het extra aanbod wordt in overleg met het schoolteam opgesteld en afgestemd op de leerlingen op de school.
Hoe is het voor de kinderen?
De kinderen mogen zich aanmelden voor de activiteit van de Verlengde Leertijd die op dat moment wordt gegeven. Deze activiteit kan bijvoorbeeld zijn, dansen, toneel of knutselen. Als een kind zich heeft aangemeld, dan gaat hij/zij na de lunch naar de activiteit waar hij/zij voor heeft gekozen. Deze vorm van Verlengde Leertijd is bestemd voor de groepen 4 t/m 8.
Een kind dat zich heeft aangemeld voor een activiteit van de Verlengde Leertijd, is op de woensdag niet om 11.30 uur uit school maar om 14.30 uur.
De nieuwe lessen zijn plezierig. Iedere les past bij de leeftijd van het kind. In de extra lessen krijgen kinderen een aanbod dat duidelijk anders is dan in de rest van de week en maken ze plezier met elkaar.
Wie geeft de extra lessen?
Er worden externe docenten ingezet bij om de extra lessen te geven. We werken hierbij samen met diverse organisaties.De extra lessen horen bij Actieplan Poelenburg en Spelersveld. Met dit Actieplan wil men ervoor zorgen dat deze 2 wijken prettiger worden om in te wonen. Gemeenten, basisscholen en andere organisaties werken hiervoor samen.
Op de website van de gemeente Zaanstad lees u meer informatie, u vindt er ook antwoord op veelgestelde vragen:
website gemeente Zaanstad.